Başkan Yetişkin’den 11 Nisan için anlamlı video

Anasayfa / Haberler / Başkan Yetişkin’den 11 Nisan için anlamlı video

Başkan Yetişkin’den 11 Nisan için anlamlı video

Her yıl coşkulu törenlerle kutlanan 11 Nisan Atatürk’ün Seferihisar’a gelişi tüm dünyanın etkisi atında olduğu koronavirüs tedbirleri kapsamında ilan edilen sokağa çıkma yasağı nedeni ile bu yıl gerçekleştirilemedi.

Belediye Başkanı İsmail Yetişkin bu sebeple Atatürk’ün Seferihisar’a gelişinin 86. yılını yayınladığı video ile kutladı.

11 Nisan günü Mustafa Kemal Atatürk  Seferihisar’ı ziyaret etmiş ve bu tarih Seferihisar tarihinin en önemli günlerinden biri olmuştur. 11 Nisan 1934’te Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk Seferihisar halkı tarafından coşku ile karşılanmıştır.

“Aydınlattığı yolda azimle yürümeye devam edeceğiz”

Belediye Başkanı İsmail Yetişkin yayınlanan videoda “86 yıl önce bugün Seferihisarımızın en tarihi günlerinden birini yaşadığı gün. Ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk 11 Nisan 1934 günü Sığacık sahillerini ziyaret etmiş ve incelemelerde bulunmuştur. 11 Nisan 1934’ün en şanslısı küçük öğrenci Mehmet İnce ile karşılaşan Atamız ona sorular sormuştur. Sığacık ziyareti ardından Seferihisar Merkezi’ne gelen Ulu Önderimiz Seferihisar Askeri Gazinosu’nda ağırlanmasının ardından halkı selamlayarak ilçemizden ayrılır. 11 Nisan tarihi benim ve tüm Cumhuriyet sevdalılarının nezdinde Seferihisar tarihinin en önemli günüdür. Atamızın mirasçıları olarak başta en büyük mirasımız olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin cumhuriyetinin ve devrimlerinin yılmaz bekçileriyiz. Bir kez daha bu vesile ile Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşlarını en kalbi duygularımla rahmetle anıyorum. Açtığı yolda gösterdiği hedefe durmadan yürüyeceğime tüm benliğimle söz veriyorum” diyerek Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını andı.