Daha Kaliteli ve Güvenli Gıda

Seferihisar Belediyesi ve Yaşar Üniversitesi işbirliği ile gerçekleşen geleneksel yollarla evlerinde gıda ürünleri üretimi yapan Seferihisarlılara; üretimlerini bilinçli ve gıda mevzuatına uygun bir şekilde yapmaları yönünde katkı sağlamak amacı ile yapılan “Seferihisar'ın Üretici Pazarı ürünlerinin, üretim aşamasında Gıda Kalite ve Güvenlik Standartlarına uyumlaştırılması” projesi kapsamında verilen seminerlerden biri olan “Kaliteli ve Güvenli Gıda Eğitim Toplantısı” Belediye Personelinin katılımı ile Yrd. Doç. Dr. Ruhan Aşkın Uzel tarafından yapıldı.  

Daha önceki proje çalışmalarında elde edilen ürün yelpazesinden yola çıkılarak, Seferihisar köy pazarlarında yüzü aşkın anket uygulaması yapılmış, anket sonucunda bu ürünlerin üretilmesi ve satılmasında iyileştirme gereken noktalar tespit edilmiş ve cevabın en çok yoğunlaştığı ürün olan “zeytinyağı” üretim ve satışının incelemeye alınmasına, gerekli düzeltici faaliyetlerin yapılmasına karar verilmişti.

Seminerde kaliteli ve güvenli gıda üretimi ve tüketimi için esas alınan temel bilgileri öğrenen köy pazarlarında görevli olan personel; ürünlerin hijyen ve dayanıklı kalma süreleri konusunda bir saate yakın ders aldı.

Seminerde işlenen konular;

•             Gıda ile İlgili Temel Tanımlar

•             Kaliteli ve Güvenli Gıda Nedir?

•             Gıda Güvenliği Bir Halk Sağlığı Sorunu mudur?

•             Gıda Kirliliğine Yol Açan ve Besin Güvenliğini Bozan Etmenler

•             Potansiyel Tehlikeli ve Tehlikeli Olmayan Besinler

•             Devletin Gıda Sağlığına İlişkin Görevleri

•             Tüketicilerin Gıda Güvenliği Açısından Dikkat Edecekleri Noktalar

•             Besinlerin hazırlanmasında dikkat edilmesi gerekenler

Satın Alacağınız Besinlerde Kalite Kontrolü Nasıl yapılır?

•             Tüketicilerin Yaptıkları Yanlışlıklar

•             Gıda Sanitasyonuna Uyulmayan Durumlarda Ortaya Çıkan Sorunlar

•             Gıdalarda Yaygın Hileler

•             Zeytinyağının Satın Alımı Ve Kullanımı Sırasında Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Şeklinde sıralanmıştır.

 

{gallery}1180{/gallery}