Doğanbey-Ürkmez’e Yeni İmar Planı!

Anasayfa / Haberler / Doğanbey-Ürkmez’e Yeni İmar Planı!

Doğanbey-Ürkmez’e Yeni İmar Planı!

Doğanbey-Ürkmez bölgesini kapsayan 1/5000 ölçekli imar planı, Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylandı. Seferihisar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nce hazırlanan Cumhuriyet, Payamlı, Mersinalanı ve Bengiler Mahallelerini kapsayan Doğanbey- Ürkmez Yöresi 3. Etap 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından onaylandı.

233 hektarlık alanda hazırlanan plan, Doğanbey-Ürkmez yöresinin turizm kaynaklı büyümesini sağlayacak ve yüksek yaşam kalitesi standartlarını da yöre halkına sunmuş olacak.

SANAYİ BÖLGESİ PLANLARA EKLENDİ
Doğanbey-Ürkmez bölgesinin en önemli sıkıntılardan biri olan ana cadde üzerindeki parçacı planlama anlayışı, yeni planlarla ortadan kalkacak ve bölge her modern şehirde olduğu gibi bir planlamaya sahip olacak. Ayrıca hazırlanan planda bölgenin Cittaslow (Sakin Şehir) kriterlerine uygun hale getirilerek, turizmden aldığı pastanın da büyümesi hedeflendi. Turizm ve konut yatırımlarının teşvik edilmesi amacıyla ticaret bölgeleriyle uyumlu yaya aksları ve sürekliliği olan ve yeşil alanlarla beslenen bir planlama anlayışı benimsendi.

Planda sanayi bölgesine yer verilirken, modern bir sanayi sitesi de planlara eklendi. Yapılacak yeni sanayi sitesiyle, Doğanbey ve Ürkmez bölgesinin en büyük sıkıntılarından biri olan, şehrin içerisine dağınık olarak yerleşmiş esnafın bir araya getirilmesi hedeflendi.

{gallery}1617{/gallery}