Hayalinizdeki İşi Kurun!!!
Seferihisar Belediyesi, Türkiye İş Kurumu (İş Kur) ve KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı) işbirliği ile “Seferihisarlı Girişimciler”in hayalindeki iş fikirleri hayata geçiyor.
Kendi işini kurmak isteyen girişimci ruha sahip kişiler ve Seferihisar ekonomisine katkı sağlayacak yeni yatırımcılar yaratacak olan eğitim programımız Belediyemiz, KOSGEB ve İş Kur işbirliği ile çok yakında başlıyor.
Girişimcilik konusunun uzmanı ARGOS Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri eğitmenleri tarafından gerçekleştirilecek eğitim ve danışmanlık hizmetleri ile Seferihisar; gelişen ve büyüyen vizyonuna uygun, yeni istihdam alanları yaratacak girişimciler kazanıyor.
KOSGEB’in “Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı” kapsamında, hayallerindeki işi kurmak isteyen, eğitime katılacak 50 girişimci adayı, KOSGEB’in 30.000 TL’ye kadar hibe ve , 70.000 TL’ye kadar 2 yıl geri ödemesiz, faizsiz kredi desteğinden yararlanma fırsatı yakalıyor.
Mart 2015 ayı içerinde planlanan 2 sınıf kontenjanlı eğitimler için Seferihisar Belediyesi Yeni Kültür Merkezinde Girişimcilik Kursu ile ilgili bilgilendirme toplantısı ve yazılı sınav gerçekleştirilecektir. 19 yaşından gün almış ve kendi işini kurmak isteyen, İşkur’a kayıtlı veya kayıt yapacak kursiyer adayları 70 saatlik (9 gün) eğitim programını başarı ile tamamladıkları takdirde iş kurmak için KOSGEB’den 100.000 TL’ye kadar destek alabileceklerdir.
Detaylı Bilgi İçin Etüd Proje Müdürlüğü: Ceyda İNCE 0232 743 39 60 /189
İş Kur Kursiyeri olabilme şartları:
19 yaşından gün almış adaylar İş Kur kursiyeri olabilme şartını taşımaktadır.
Eğitim içeriği:
Toplam 70 saatlik eğitim 9 günde bitirilecektir. İlk grup 09.03.2015 – 19.03.2015 tarihleri arasında ikinci grup ise 20.03.2015 – 01.04.2015 tarihleri arasında ders görecektir. Genel işletmecilik ve girişimcilik konularının haricinde KOSGEB destekleri ve KOSGEB’e yapılacak destek başvuru için iş planı hazırlama konuları da işlenecektir. Eğitime devam zorunlu olup eğitim süresinin %10’undan fazla devamsızlık yapan adaylar bitirme sertifikası alamayacaktır. Eğitimler mesai saatleri içinde gerçekleştirilecektir.
KOSGEB destekleri:
Girişimcilik eğitimini tamamlayıp sertifikasını almış adaylar kendi işletmelerini kurduktan sonra iş planı hazırlayarak KOSGEB’e başvuruda bulunacaklardır. KOSGEB’in sunduğu 30.000 TL’ye kadar hibe ve 70.000 TL’ye kadar kredi imkânları, sunduğu İş Planı KOSGEB tarafından kabul edilen girişimcilere yaptıkları önceden onaylı harcamalar için fatura karşılığında verilebilecektir. Hibenin üst limiti 30.000 TL’dir. Sunulan faturaların vergi hariç rakamlarından erkek girişimci için %60, kadın ve özürlü girişimci için %70 oranında destek verilecektir. Alınabilecek destek üst limitleri; İşletme Kuruluş Masrafları için 3.000 TL, (kira, personel, elektrik, telekomükasyon gibi) İşletme Giderleri ihtiyaçları için 12.000 TL, Kuruluş Dönemi Makine Teçhizat Yazılım Ofis Donanımı gibi demirbaşlar için ise 15.000 TL’dir. 70.000 TL’ye kadar kredi desteği yine fatura karşılığı sabit yatırım kalemleri için banka teminat mektubu karşılığında verilmektedir.
KOSGEB tarafından destek verilen işkolları:
KOSGEB, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı bir kuruluş olarak bağlı olduğu bakanlığın desteklediği sektörlere destek vermektedir. İmalat, Hizmet, Ticaret konularında kurulacak işyerleri desteklenmektedir. Tarım, Hayvancılık, Kültür, Eğitim, Sağlık, Spor gibi başka bir bakanlığın destek verdiği işkollarında destek sunmamaktadır. Hayvan Yetiştiriciliği, Çiftçilik, Seracılık, Kreş, Dershane İşletmeciliği, Eczane, Spor Salonu, vb. gibi iş kolları desteklenmemektedir. Destek verilen işkollarına ait detaylı bilgi www.kosgeb.gov.tr adresinde bulunmaktadır.