Sakızlı tarhana pişisi yediniz mi?

Slow Food tarafından her yıl bütün dünyada kutlanan Toprak Ana (Terra Madre) Günü Seferihisar’da da kutlandı. 10 Aralık 2013 Salı günü kutlanan Terra Madre Günü’nde Seferihisar çarşı meydanında yöresel yemekler Sakızlı Tarhana Çorbası ve Tatlı Tarhana Pişisi dağıtıldı.

Dünyanın 125 ülkesinde 1200’den fazla etkinlikle kutlanan Terra Madre Günü Seferihisar’da Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan stantlarla yapılan etkinliklerle kutlandı.  Seferihisar Belediyesi, Teos Slow Food Birliği ve Seferihisar Kız Meslek Lisesi Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Bölümü öğrencileri tarafından” Yöresel mutfağımıza sahip çıkalım!” yerel tatlar Sakızlı Tarhana ve Tatlı Tarhana Pişisi dağıtıldı. Özellikle Tarhana Pişisi, Salı Pazarı nedeniyle yoğun olan misafirlerin etkisini çekti.

İlk Terra Madre Günü, 10 Aralık 2009 yılında, Sürdürülebilir yöntemlerle üretilmiş yerel gıdanın tüketilmesinin faydalarını aktarmak amacıyla kurulan Slow Food hareketinin yıldönümünü kutlamak amacıyla düzenlenmişti. “İyi, adil ve temiz gıda” kavramının altını çizen Terra Madre Günü, insanın yüzyıllar boyunca Toprak Ana’yla kurduğu ilişkiyi hatırlatıyor.

Terra Madre günü dünyadaki tüm Slow Food Birlikleri ve Silow Food’u destekleyen yüzbinlerce kişi tarafından kutlanıyor.

Videoyu izlemek için tıklayınız

{gallery}1177{/gallery}