İyi, adil ve temiz yemek felsefesini savunan ve dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan Slow Food örgütü her yıl 10 Aralık’ta Toprak Ana (Terra Madre) Günü Türkiye’nin Cittaslow başkenti Seferihisar’da da kutlandı.
Seferihisar’da da bu sene kurulan Slow Food Teos Birliği, Toprak Ana gününde yerel yemekleri modern mutfakla tanıştırdı. Konvoy Country Club’ta bulunan L’escargot restoranda Teos Birliği üyesi Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’inde katıldığı kutlamada Ekmek Dolması, Yuvalaça, Nohutlu Mantı gibi yerel yemekler her zamankinden farklı bir şekilde sunuldu. Seferihisar’ın yerel yemeklerini füzyon mutfağı ile tanıştıran Şef Yılmaz Öztürk, Teos Birliği üyelerine gelenekselin yanında mandalinalı Cheesecake gibi yeni tatlar da sundu.
Slow Food Teos Birliği Başkanı Türkan Çınar, Cittaslow çerçevesinde yapılan birçok projenin Yavaş Yemek felsefesinden doğduğunu bir yavaş yemek birliği kurarak bundan sonra faaliyetlerinin bu çatı altında sürdürmek istediklerini belirtti. Bugüne kadar okullarda çocukları için sebze bahçeleri kurulduğunu, unutulan yerel yemeklerin tariflerine ulaşıldığını ve bu yemeklerin Sefertası restoranında yapılmayı başladığını hatırlatan Türkan Çınar bundan sonraki faaliyetlerinin yol haritasını çizmek için bir toplantı yapacaklarını ondan sonra gerek yurtiçinde gerekse yurtdışındaki Yavaş Yemek birlikleriyle beraber projeler yürüteceklerini söyledi. Bu seneki Toprak Ana (Terra Madre) kutlamasında yerel yemeklerin yaygınlaşması için restoranlarda da sunulmasının gerektiğini ve bu nedenle Şef Yılmaz Öztürk ile birlikte çalışarak bu yemeklerin özelliklere sunumları üzerinde farklı bakış açısı elde ettiklerini belirtti.