Seferihisar’ın birbirinden lezzetli yöresel yemeklerinin satıldığı "Sefertası Lokantası” açıldı. Seferihisar Belediyesi tarafından açılan restoranda her gün değişik yemeklerden oluşan menülerle eşsiz lezzetler vatandaşların beğenisine sunulacak.
Cittaslow (Sakin Şehir) örgütlenmesinin en önemli kriterlerinden biri olan Slow Food ve yöresel lezzetlerin ön plana çıkarılması kapsamında Seferihisar Belediyesi’nin öncülüğünde sadece yöresel yemeklerin satıldığı "Sefertası lokantası” Köy pazarı yanı eski Zabıta Binası’nda açıldı.
Seferihisar’ın yöresel yemekleri evlerden çıktı ve markalaşma yolunda büyük bir adım atıldı. Artık Seferihisar’a gelen insanlar "Seferihisar Mantısı”, "Ekmek Dolması”, "Lok Lok”, "Samsades”, "Oklavadan Sıyırma” gibi sadece Seferihisar’da yapılan eşsiz lezzetlerle tanışacak ve bu lezzetleri yeniden tatmak için Seferihisar’a gelecek.
Çok düşük kar marjıyla satışa sunulan yemeklerin tanıtımı 9 Ağustos Pazartesi günü İlçe Protokolü’nün katıldığı yemekle yapıldı. Yemeğe İlçe Kaymakamı Şakir Erden, Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Tuğral, İlçe Emniyet Müdürü Gürkan Yiğit, hakimler ve daire amirleri katıldı. S.S. Hıdırlık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Neptün Soyer tarafından ağırlanan misafirlere ilk gün menüsünde yer alan Kabak Çiçeği Dolması, Zeytinyağlı Biber Dolması, Börülce Salatası, Seferihisar Mantısı, Ekmek Dolması ve Samsades ikram edildi.
Sefertası Lokantası bundan böyle haftanın her günü değişik menülerden oluşan yöresel yemeklerle hizmet vermeye devam edecek.