KARAR SAYISI 15. Ekonomik ve sosyal ilişkilerin geliştirilmesi; tarım, kültür, spor, turizm ve eğitim gibi alanlarda karşılıklı iş birliği yapılması, bilgi birikimi ve tecrübelerin paylaşılması, ortak faaliyet ve projeler gerçekleştirilmesi amacıyla Malatya ili Arguvan Belediyesi ile Belediyemiz arasında kardeş kent ilişkisinin kurulması planlanmaktadır.Bu kapsamda; 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 18.maddesinin (p) fıkrası ve 74. maddesi hükümleri doğrultusunda, söz konusu kardeş kent ilişkisinin kurulması Meclisimizce değerlendirilerek Çağatay Rasim ÇAĞIR' ın red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
KARAR SAYISI 16. Belediyemiz Hukuk İşleri Müdürlüğü norm kadrosunda hâlihazırda 2 (iki) adet avukat kadrosu bulunmakta olup, 2007 yılı ile 2024 yılı Temmuz ayı arasındaki uzun bir dönem boyunca hukuki hizmetler tek avukat ile yürütülmüş, yalnızca son 1,5 yıldır iki avukat ile hizmet verilmeye başlanmıştır. Son yıllarda Seferihisar İlçesinin nüfus artışı, yapılaşma yoğunluğu ve belediyecilik faaliyetlerinin çeşitlenmesi, Belediyemiz tarafından tesis edilen idari işlem ve alınan karar sayısında ciddi artışa neden olmuş; buna bağlı olarak Belediyemiz aleyhine veya Belediyemiz tarafından açılan idari, adli ve ceza davalarının sayısı olağanüstü düzeyde artmıştır. Hukuk İşleri Müdürlüğü kayıtlarının incelenmesi sonucunda; sadece son bir yıl içerisinde Müdürlüğe havalesi yapılan evrak sayısının 3.400, ceza dava sayısının 1.966, hukuk dava sayısının 239, idari dava sayısının 1.146 olduğu, bu dosyalara her hafta yeni dava ve tebligatların eklendiği tespit edilmiştir. Söz konusu dava ve dosyaların; cevap dilekçeleri, istinaf ve temyiz başvuruları, duruşmalar, savcılık soruşturmaları, yazışmalar ve takip işlemleri dikkate alındığında, mevcut iş yükünün iki avukat eliyle dahi etkin, sağlıklı ve sürdürülebilir biçimde yürütülmesinin mümkün olmadığı değerlendirilmiştir. Bu durumun devam etmesi hâlinde; Belediyemizin hukuki menfaatlerinin zedelenmesi, dava ve sürelerin kaçırılması nedeniyle hak kayıpları doğması ve kurumsal sorumluluk ile idari risklerin artması ihtimali bulunduğu açıkça görülmektedir. Bu kapsamda yapılan değerlendirme sonucunda; Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına göre C-9 grubunda bulunan belediyemiz için Norm Kadro Cetvelinde 2 adet avukat kadrosu öngörülmüş olmakla birlikte, mevcut avukat kadrosunun yetersiz kaldığı, hizmet gerekleri ve fiili iş yükü dikkate alındığında en az 2 (iki) adet ek avukat kadrosuna ihtiyaç bulunduğu kanaatine varılmıştır. Bu nedenle; 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. maddesi (l) bendine göre belediyemiz norm kadrosuna ek avukat kadrosu ihdas edilmesi, buna ilişkin olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından ek kadro talebinde bulunulması ve gerekli işlemlerin başlatılması Meclisimizce değerlendirilerek oy birliği ile kabul edilmiştir.
KARAR SAYISI 17. "Belediyemizin mülkiyetinde veya tasarrufunda bulunan; kira dönemleri 2026 Şubat ve 2026 Mart aylarında sona erecek olan ekli listedeki taşınmazların 10 yıla kadar kiralanmaları komisyonumuzca değerlendirilerek oy birliği ile uygun görülmüştür." ifadeli Hukuk Komisyonu raporu Meclisimizce değerlendirilerek ekli listedeki taşınmazların 10 yıla kadar kiralanmaları 5393 Sayılı Belediye Kanununun 18. Maddesi (e) fıkrasına göre oy birliği ile kabul edilmiştir.
KARAR SAYISI 18. "Mülkiyeti Seferihisar Belediyesi'ne ait İzmir İli, Seferihisar İlçesi, Beyler Mahallesi, 295 ada 6 no.lu parselin; Belediye Meclisimizin 04/02/2025 tarihli ve 23 sayılı kararı ile mezarlık alanı olarak kabul edildiği, 21.10.2025 tarihli ve 2025/10 sayılı İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile mezarlık alanı olarak kullanılmasının uygun bulunduğu, söz konusu taşınmazın 1/25000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı kapsamında Köy Yerleşik Alanı sınırları içerisinde kaldığı ve 1/25000 Ölçekli İzmir Büyükşehir Belediyesi Bütünü Çevre Düzeni Planı Plan Uygulama Hükümlerinin 7.2.6 maddesi uyarınca mezarlık alanları için imar planı şartı aranmadığı hususları birlikte değerlendirilerek; 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununun 7. maddesinin (s) bendi ile 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. maddesinin (e) bendi ve 75. maddesinin (d) bendi uyarınca, anılan taşınmazın mezarlık alanı olarak kullanılmak üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis edilmesine ve tahsis işlemlerinin yürütülmesi için Plan ve Proje Müdür Vekili Güldem ÇINAR' a yetki verilmesi komisyonlarımızca değerlendirilerek oy birliği ile uygun görülmüştür. " ifadeli Hukuk ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu Meclisimizce değerlendirilerek Mülkiyeti Seferihisar Belediyesi'ne ait İzmir İli, Seferihisar İlçesi, Beyler Mahallesi, 295 ada 6 no.lu parselin mezarlık alanı olarak kullanılmak üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis edilmesi ve tahsis işlemlerinin yürütülmesi için Plan ve Proje Müdür Vekili Güldem ÇINAR' a yetki verilmesi 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. maddesinin (e) bendi ve 75. maddesinin (d) bendine göre oy birliği ile kabul edilmiştir.
KARAR SAYISI 19. Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan "Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü Sorumluluğundaki Yollarda Yaya Üstgeçit Yapılması İşi" kapsamında; 35-39 K.K. No.lu (İzmir-Çeşme) (300-01) Devlet Yolu ile (Selçuk-Kuşadası) (515-01) Devlet Yolunun 24+770 kilometresinde (Seferihisar Saran Camii önü) yaya üstgeçidi yapılması planlanmaktadır. Ancak, yaya üstgeçidi rampasının yürürlükte bulunan engelli erişimine ilişkin eğim ve erişilebilirlik standartlarına uygun şekilde yapılabilmesi için, rampanın bir kısmının karayolu kamulaştırma sınırları dışına taşarak, yürürlükteki imar planında park alanı olarak belirlenen alana girmesi teknik bir zorunluluk olarak ortaya çıkmıştır. Bu nedenle; söz konusu alanda, kamu yararı bulunan bir ulaşım yatırımının gerçekleştirilmesine yönelik olarak kullanım izni verilmesi komisyonumuzca değerlendirilerek oy birliği ile uygun görülmüştür." ifadeli İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu Meclisimizce değerlendirilerek söz konusu alanda, kamu yararı bulunan bir ulaşım yatırımının gerçekleştirilmesine yönelik olarak rampanın park alanına taşan kısmı için kullanım izni verilmesi 5393 sayılı Belediye Kanununun 14, 15 ve 18 inci maddesinin (e) bendine göre oy birliği ile kabul edilmiştir.
KARAR SAYISI 20. "Malatya ili Arguvan Belediyesi ile Belediyemiz arasında kültürel, sosyal, ekonomik, teknik ve yerel yönetim alanlarında karşılıklı iş birliğinin geliştirilmesi, bilgi ve deneyim paylaşımının sağlanması amacıyla hazırlanan ekte sunulu işbirliği protokolünün 5393 sayılı Belediye Kanunun 14/a ve 75. maddelerine göre imzalanması ve imza için aynı kanunun 38. maddesi (g) bendine göre Belediye Başkanı İsmail YETİŞKİN' e yetki verilmesi komisyonumuzca değerlendirilerek oy birliği ile uygun görülmüştür." ifadeli Hukuk Komisyonu raporu Meclisimizce değerlendirilerek Malatya ili Arguvan Belediyesi ile Seferihisar Belediyesi arasında 5393 sayılı Belediye Kanunun 14/a ve 75. maddelerine göre ekte sunulu protokolün imzalanması ve imza için aynı kanunun 38. maddesi (g) bendine göre Belediye Başkanı İsmail YETİŞKİN' e yetki verilmesi Çağatay Rasim ÇAĞIR' ın red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edilmiştir.