Geleceğe imza atmak için biraraya geldiler

Anasayfa / Geleceğe imza atmak için biraraya geldiler

Geleceğe imza atmak için biraraya geldiler

Seferihisar’da yine bir heyecan yaşanıyor. Belediye, inşaat mühendisleri, mimarlar, müteahhitler kentin dokusu ve mimarisini korumak ve Seferihisar'ın kent kimliğini yansıtacak ortak bir mimari üslup yaratmak için kriterler belirliyor.

Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı Nazım Plan Şube Müdürlüğü verilerine göre 2030 yılında nüfusu 174 Bine çıkacağı öngörülen Seferihisar’da, Seferihisar Belediyesi öncülüğünde Müteahhitler Birliği, inşaat mühendisleri, mimarlar ve Sanatçılar Derneği bir araya gelerek kentin büyümesine hazırlıksız yakalanmamak için yapılması gerekenleri tartıştı.

Türkiye’nin ilk Cittaslow (Sakin Şehri) olarak Türkiye’ye yeni bir yerel kalkınma modeli sunan ve dünyada yıldızı her geçen gün parlayan Seferihisar’da, kentin geleceğini korumak için, şehir planlaması ve kentin mimari dokusu ile ilgili yapılması gerekenleri tespit etmek üzere, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilçede yaşayan heykeltıraş, ressam, mühendis, mimar ve müteahhitlerle buluştu. İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı Nazım Plan Şube Müdürlüğü büyüme raporu göz önünde alındığında bugün 31 Bin olan ilçe nüfusunun 2030 yılında 174 Bin olması beklenen Seferihisar’da, büyümeyle eşzamanlı olarak ilçenin fiziki yapısı ve mimari dokusunu korumak ve büyümenin doğayla uyumlu, sağlıklı ve gelecek nesillerin de içinde yaşamaktan huzur ve onur duyacakları bir kent olarak yaşamasını mümkün kılmak için belediye, inşaat sektörü ve sanatçılar bir araya geldi.

Belediye Başkanı Tunç Soyer; “Seferihisar’ın büyümesini kontrol altına almak, gelecekle ilgili somut adımlar atmak adına bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz. Kentin büyüme trendi, silueti, mobilyaları ve mimari üslubunu birlikte belirlemek ve bundan sonra ortak akılla yapılacak bu tespitler doğrultusunda büyümeyi gerçekleştirmemiz gerekiyor. Hepimizin ortak menfaatleri adına Seferihisar’ın toplam değerini daha fazla arttırmak ve geleceğe hazırlanmak durumundayız. Bu doğrultuda atılacak adımları birlikte belirleyelim istiyoruz. Biz belediye olarak bir ön hazırlık yaptık ve bu yönetmelik taslağını sizlerle paylaşıyoruz. Ayrıca Seferihisar Sanatçılar Derneği’nin de katkılarını alacağız. Nihayet tek tek her birinizin yorum ve değerlendirmeleri ile hepimizin üzerinde mutabık kalacağı bir ortak metne, kriterler dizisine ulaşacağımıza inanıyoruz. Böylece, Geleceğin Türkiye’si Seferihisar sloganıyla belirlediğimiz yüksek yaşam kalitesi hedefine hep birlikte imza atacağız” dedi.

Sanatçılar Derneği adına Yavuz Koçoğlu’nun sunumunun ardından, toplantıda bir sonraki toplantıya kadar üzerinde çalışılacak konu başlıkları belirlendi. İkinci toplantıda mimar ve mühendisler “Binaların dış cephe renkleri”, “söve, rolöve, çiçekler”, “çatı kaplama malzemeleri”, “inşaat alanın kamufle edilmesi”, “anten, güneş enerjisi, klimaların bina üzerinde gizlenmeleri, “inşaat tabelaları”, “caddelerde kullanılacak tabelalar” konularında çalışmalar yaparak mutabakat arayacaklar.

{gallery}imar-yasasi-haber{/gallery}