Karar Sayısı : E 34 2872 Sayılı Çevre Kanununun 8., 11. ve 12. Maddeleri ile 29/09/2011 ve 644 Sayılı Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanun Hükmünde Kararnamenin 2. ve 8. Maddelerine dayanılarak 24/08/2011 tarih ve 28035 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanmış ve yürürlüğe girmiş olan Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği gereği , Belediyemiz sınırları içerisinde ambalaj atıklarının evsel nitelikli atıklardan ayrı toplanması ve değerlendirilmesi amacıyla, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununa göre 14/08/2024 ve 06/11/2024 tarihlerinde iki kez ihaleye çıkılmıştır ancak istekli çıkmadığından söz konusu ihaleler gerçekleşmemiştir.
Karar Sayısı : E 35 Bu bağlamda; anılan işin devamı için, Başkanlığımız ile "Ada Geri Dönüşüm Har. Yık. İşl. San. Tic. Ltdt. Şti." arasında imzalanan "Seferihisar Belediyesi Sınırları İçinde Ambalaj Atıklarının Toplama Sisteminin Kurulması, Kaynağında Ayrı Toplanması, Taşınması Ve Değerlendirilmesi İşi Protokolü" nün onaylanması 5393 Sayılı Belediye Kanununun 15. Maddesi (g) bendine Meclisçe değerlendirilerek oy birliği ile kabul edilmiştir.
Belediye Meclisimizin 03.09.2024 tarihli ve 77 sayılı kararı ile on yıldır pasif durumda olması nedeniyle Seferihisar Turizm Altyapı Hizmet Birliği'nden Belediyemizin ayrılmasına karar verilmiştir. Ancak; söz konusu birlikten Belediyemizin ayrılmasının diğer birlik üyeleri açısından birliğin tasfiye sürecini zorlaştıracağı anlaşıldığından, 03.09.2024 tarihli ve 77 sayılı Meclis kararının iptal edilmesi 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. maddesi (o) bendine göre Meclisçe değerlendirilerek oy birliği ile kabul edilmiştir.
Karar Sayısı : E 36 İlçemiz Doğanbey Mahallesi Ömür Beldesi olarak anılan mevkiide sınırları belirlenen yaklaşık 120 hektarlık alanda 1/25000 ölçekli Çevre Düzeni Planı, 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı çalışmasında Planlama alanına yönelik kısmi yapılaşma kararı alınması konusu komisyonumuzca değerlendirilmiş olup; 03.08.1990 gün ve 20594 sayılı Resmi gazetede yayınlanan Kıyı Kanunun Uygulanmasına Yönelik Yönetmeliğin tanımlamalar başlığı altında bulunan 4. Maddesi "(Değişik:RG-30/3/1994-21890) Kısmi Yapılaşma: a) Belediye ve mücavir alan sınırları içinde ve dışında; 11 Temmuz 1992 tarihinden önce belirli bir kullanım amacına dayalı olarak onaylanmış 1/1000 ölçekli mevzii imar planlarının kıyı kenar çizgisinden itibaren kara yönünde 100 metrelik kesim içerisindeki imar adalarında; üzerinde yapıldığı tarihte yürürlükte bulunan plan ve mevzuata uygun olarak tamamlanmış yapılar ile ruhsat alınarak en az subasman seviyesinde inşaatı tamamlanmış yapıların bulunduğu parsellerin sayısının veya kullanılan toplam taban alanının imar adasındaki toplam parsel sayısının veya toplam alanının yüzde ellisinden fazla olması durumudur. Üzerinde birden fazla yapı yapılması mümkün olan parseller, en az subasman seviyesinde inşaatı tamamlanmış olmak kaydı ile taban alanı veya yapı sayısı itibariyle bu kapsamda değerlendirilir.
b) Kentsel ve kırsal yerleşmelerde; meskun ve gelişme alanlarını kapsamak yerleşmenin mevcut ve projeksiyon nüfusuna dayalı gerekli tüm kullanım ve fonksiyonları içermek üzere hazırlanmış ve 11 Temmuz 1992 tarihinden önce onaylanmış uygulama imar planlarının kıyı kenar çizgisinden itibaren kara yönünde 100 metrelik bandı içerisinde kalan kesiminde yer alan imar adalarının sayısının yüzde ellisinden fazlasında, (a) bendindeki tanıma uygun yapılaşma olması durumudur. Aksi halde (a) bendi hükümleri geçerlidir." Şeklinde tanımlanmakta ve yine aynı yönetmeliğin Sahil Şeridi, Sahil Şeridinde Planlama ve Yapılanma Sahil Şeridinin Belirlenmesi başlığı altında bulunan 16. Maddesi "c) (Değişik:RG- 30/3/1994-21890) 11 Temmuz 1992 tarihinden önce onaylanmış mevzii imar planı ve turizm merkez ve alanlarındaki turizm dışı kullanımlara yönelik mevzii imar planı bulunan alanlarda; planda belirlenen sahil şeridinin başlangıcından itibaren ilk sırada yer alan imar adalarının kısmen veya tamamen yapılaşmış olması durumunda, gerisindeki imar adalarında kısmen veya tamamen yapılaşma olup olmadığına bakılmaksızın onaylı plandaki sahil şeridine uyulur. İlk sırada yer alan imar adalarında kısmen veya tamamen yapılaşma olmaması durumunda geriye doğru diğer imar adalarının durumu değerlendirilerek kısmen veya tamamen yapılaşma bulunanlarının kıyı yönündeki cephe hattı esas alınarak sahil şeridi belirlenir." denilmektedir.
Bahse konu planlama alanında yukarıdaki yönetmelik maddelerine göre kıyı yapılaşmaları değerlendirildiğinde; 11.07.1992 tarihinden önce onaylanmış planlar doğrultusunda tamamlanan yapılaşmaların alanın % 50'sinden fazla olduğu görüldüğünden; bu kapsamda kıyı boyunca mevcut yapılaşmaların izdüşümü alınarak kısmi yapılaşma sınırı öngörülmüştür; ve kısmi yapılaşma tespiti ve eki harita komisyonumuzca değerlendirilerek oy birliği ile uygun görülmüştür." ifadeli İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. maddesi (c) bendine göre Meclisimizce değerlendirilerek komisyondan geldiği şekilde oy birliği ile kabul edilmiştir.