Türkiye’nin uluslararası ”cittaslow (sakin şehir)” örgütlenmesine üye ilk yerleşim birimi Seferihisar’da "Okullarda sebze bahçeleri” projesi çerçevesinde okullarda oluşturulan bahçelerde öğrenciler sebze yetiştiriyor. Öğrenciler okul bahçelerinde yetiştirdikleri sebzeleri İlçe Köy Pazarı önünde satıyor. Dünyada küreselleşmenin getirdiği olumsuzluklar karşısında kentlerin özgün kimliklerini koruyarak yaşam kalitesini artırmayı ve sürdürülebilir gelişmeyi öngören uluslararası ”sakin şehir” örgütlenmesine üye olan Seferihisar’da bu yeni yaşam felsefesi doğrultusunda atılan adımlardan biri daha hayata geçiriliyor.
Bu kapsamda daha önce oluşturulan ”köy pazarı” ile ekonomik krizle boğuşan çiftçilere ürünlerini doğrudan satma imkanı sunulan ilçede ”çocukların yerel lezzetlerle buluşturulması” kriteri çerçevesinde geliştirilen projeyle okulların bahçelerine ekilen sebzelerin hasadı yapıldı. Proje, Seferihisar Yatılı İlköğretim Bölge Okulu, Sığacık 80. Yıl, Ulamış, Doğanbey ilköğretim okulları ile Düzce ve Orhanlı köylerinde uygulandı. Çapa yapma, fide dikimi ve sebze yetiştiriciliği eğitimi alan öğrenciler, belediyenin temin ettiği sebze fide ve tohumlarıyla mevsimine uygun çeşitli sebzeler yetiştirerek üretimle tanıştı.Geçtiğimiz ay Ulamış İlköğretim Okulu öğrencilerinin ardından, 25 Mayıs Salı günü Köy Pazarı önünde kurulan üretici pazarında Düzce Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri yetiştirdikleri salatalıkları satarak harçlıklarını kazandı.
Öğrencileri pazarda ziyaret ederek alışveriş yapan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, ”sakin şehir” ve onun gerekleri olan uygulamalarla Türkiye’ye iyi bir örnek oluşturduklarını ifade ederek, ”Çocukları toprakla ve üretimle tanıştırmaktan çok mutluyuz. Okul sıralarında aldıkları eğitimin parçası olması gerektiğini düşündüğümüz bu sürecin yaygınlaşması için çaba göstereceğiz” dedi.