Seferihisar Belediyesi’nin hizmet standartlarının gerisinde kalan Hayvan Barınağı’nın yerine yenisini yapmak için hazırlanan proje ile sahipsiz hayvanlara modern ve çağdaş koşullarda hizmet verilmesi hedefleniyor.
Sahipsiz, kimsesiz veya sokak hayvanı denilen hayvanların bir çoğu kısa vadeli heveslerle alınan ancak bir süre sonra bakmaktan sıkılan ya da hevesini alan kişiler tarafından sokağa bırakılan hayvanlardan oluşuyor.
Doğumdan itibaren evde büyüyen ve bakılan hayvanların bir anda sokağa bırakılması hayvanların ölüme terk edilmesiyle aynı anlama geliyor. Seferihisar gibi yazlık yerlere bu sorun daha yoğun yaşanıyor. Yazın başında bakılmaya başlanan ve yaz sonunda kendi haline bırakılan hayvanlar kış nüfusu otuz bin civarı olan Seferihisar’da standart bir hayvan barınağıyla çözülemeyecek boyuta ulaşıyor. Mevcut hayvan barınağının, barınak olarak inşa edilmemesi ve her yıl daha da artan hayvan sayısı Seferihisar’a yakışmayacak bir durum ortaya çıkarıyor. Bu şartlarda geliştirilen “Sokak Hayvanları Evi” projesi hem hayvanların modern şartlarda tedavi ve bakımlarını karşılamak hem de hayvanların sahiplendirilmesi ve yaşama geri dönmelerinin sağlanması üzerine kuruldu.
Yer tahsisinden sonra hayvan hakları alanında çalışan sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte detaylandırılan projenin belediyelerle sivil toplum kuruluşlarının işbirliği açısından en iyi örnekler arasına girmesi bekleniyor.
Sokak Hayvanları Evi’nde hayvanların bakımının ve barındırılmasının yanı sıra Seferihisar Çocuk Belediyesi ile ortaklaşa çalışılarak çocukların hafta sonları sahiplendikleri hayvanlarla birlikte vakit geçirebilecekler. Hayvan bakmak için imkanı olmayan Seferihisarlılar yine de hayvanları sahiplenebilecek ve istedikleri zaman hayvanlarla birlikte vakit geçirebilecekler. 150 köpek kapasiteli Sokak Hayvanları Evi’nde, müşahade, karantina, operasyon sonrası nekahat bölümü, yavru bölümü ve köpekler için gezinti alanları olacak.